Skip to main content

Originele dingen om te doen voor Valentijnsdag 2023 in Amsterdam

Lightbox op roze achtergrond met 14 February er op geschreven

Laten we eerlijk zijn, je hebt het al druk genoeg. Maar Valentijnsdag, hij staat weer voor de deur. En met nog maar twee weken te gaan, word het hoog tijd om iets leuks te regelen voor jouw valentijn. Natuurlijk wil je niet aankomen met het zoveelste dineetje of doos chocolade. Maar wat kun je dan wel voor origineels doen voor 14 februari? Speciaal voor jou heb ik hier wat leuke en originele idee├źn gevonden om je geliefde mee te verrassen. Of jezelf natuurlijk. Solo dates zijn ook hartstikke leuk. Zelfs met Valentijnsdag. Enige wat jij nog hoeft te doen is kiezen!

Romantische klassieke filmmuziek luisteren in het concertgebouw

het concertgebouw in Amsterdam

Ga naar een heerlijk concert voor Valentijnsdag. Lekker genieten van de meest romantische klassieke muziek stukken uit bekende films. Gespeeld door het Sinfonieorchester Aachen uit Duitsland. Er is toch niets romantischer dan live muziek luisteren in zo’n prachtige zaal?

Op het moment van schrijven zijn er nog voldoende kaarten te koop, maar ze gaan hard, dus wees er wel snel bij als dit je leuk lijkt.

14 februari 2023 in het Concertgebouw Amsterdam 

Dineren in een iglo 

Een opblaas iglo bij het conscious hotel in Amsterdam

Deze is zeker verrassend! Het conscious Hotel heeft speciaal voor de koude winter een aantal (gelukkig verwarmde) Iglos buiten opgezet, waarin jij met je aller liefste kunt dineren of lunchen. Is weer eens wat anders dan een standaard restaurant toch?

Couscous Hotel Iglo boeken

Op liefdestour door Kasteel het Muiderslot bij kaarslicht

Kasteel het Muiderslot

Technisch natuurlijk niet helemaal Amsterdam, maar wel om de hoek. En je moet er wat over hebben om je date mee te nemen naar een echt kasteel voor Valentijnsdag. Je krijgt in het kasteel een heerlijke liefdes-elixer terwijl de lokale troubadour expliciete, maar echt authentiek middeleeuwse liedjes voor je zingt. Daarna word je meegenomen op een rondleiding bij kaarslicht door het Kasteel en leer je hoe ze in de 17de eeuw aankeken tegen liefde en erotiek.

Niet geschikt voor de preutsen onder ons, maar wel echt een leuke beleving voor Valentijnsdag.
Vooraf reserveren is verplicht, dus niet vergeten!

Muiderslot bij kaarslicht met Valentijnsdag rondleiding boeken.

Op wijnavontuur bij Rayleigh & Ramsay

Rayleigh & Ramsay wijnbar

In Amsterdam heb je drie hele leuke wijn bars. En nu denk je misschien, ja, ken ik al. Maar deze zijn anders. Het concept is hartstikke leuk als je van variatie houdt. Ze hebben namelijk 100 flessen open staan in een soort zelf-schenk automaat. Met een pasje kun je zelf een glas in schenken. En niet alleen een volledig glas, maar ook een half glaasje of een klein laagje om te proeven. Dat is natuurlijk hartstikke handig voor wij moeders, die sinds de bevalling na een half glas al behoorlijk aangeschoten zijn.

Zo kun je samen met je date op wijnavontuur gaan en heel laagdrempelig allemaal soorten wijn ontdekken. En mocht je nou een wijn tegenkomen die je echt helemaal geweldig vindt, dan kun je een fles of zelf een doosje kopen om mee te nemen naar huis. Ze hebben drie locaties in Amsterdam, in de van Woustraat, Westerpark en Oostpoort dus keuze genoeg.

Ik ben altijd gek op dingen proeven en ervaren, dus wat mij betreft is dit een echte aanrader. Of je nou al een enorme wijn liefhebber bent, of nog moet ontdekken welke soort wijn jou enthousiast maakt. Er is voor ieder wel iets lekkers.

Romantisch wijntje doen bij Rayleigh & Ramsay

Liefs Fleur

Dit blog is geschreven door

Fleur de Vos
Hey!

Ik ben Fleur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Dit blog is geschreven door

Fleur de Vos
Hey!

Ik ben Fleur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque.